Landelijke ME Informatiedag

De Landelijke ME informatiedag is een activiteit van de ME Vereniging Nederland. De dag, die in principe elk jaar wordt gehouden, is bedoeld voor zowel patiënten als artsen en andere zorgverleners, wetenschappers, studenten, en overige belangstellenden. Lezingen, discussies en informatietafels maken onderdeel uit van deze activiteit.

De informatiedag wordt meestal op of rond Wereld ME dag georganiseerd (8 augustus, voorheen 12 mei).

Alle jaren: 20162015, 2014, 20132011, 2010

Wereld ME dag

Wereld ME dag vindt elk jaar plaats. Sinds 2019 is dit op 8 augustus, eerder bekend als ‘severe ME day’. Dat is de geboortedag van Sophia Mirza (1973-2005), de eerste ME-patiënte in Engeland die officieel is overleden aan ME. Oorspronkelijk was de datum 12 mei. Deze internationale awareness day – niet alleen voor ME maar ook voor onder meer Fibromyalgie, Golfsyndroom, Lupus, Lyme, MCS, MS, Parkinson – werd in 1992 gekozent door Tom Hennessy (1954-2013). De twaalfde mei is de geboortedag van Florence Nightingale, die in haar latere leven leed aan klachten die aan diverse aandoeningen zijn toegeschreven. Volgens historisch onderzoek leed zij echter aan brucellose.

Rond Wereld ME Dag vinden in veel landen activiteiten plaats rondom de ziekte ME. De Landelijke ME Informatiedag van de ME Vereniging Nederland wordt meestal omstreeks deze datum gehouden.

Lees meer …

2016

Landelijke ME informatiedag 2016

De Landelijke ME informatiedag 2016 vindt plaats op donderdag 12 mei bij 7AM te Den Haag. Het programma wordt nog bekendgemaakt. Natuurlijk zal er aandacht zijn voor de ontwikkelingen bij de Gezondheidsraad.

2015

Landelijke ME informatiedag 2015

De Landelijke ME informatiedag 2015 vond plaats op dinsdag 12 mei 2015 in het Apollo Hotel te Breda.

De presentaties werden gegeven door Johannes Peperkamp (neuroloog), Inna de Jong (arts CVS/ME Medisch Centrum), Frank Twisk (ME-de-patiënten) en Hans Clephas (natuurgeneeskundige).

2014

Landelijke ME informatiedag 2014

Op maandag 12 mei was de Landelijke ME informatiedag 2014 in het Grand Hotel Karel V te Utrecht.

Guido den Broeder presenteerde het preconcept van de Multidisciplinaire Richtlijn ME. Met verder Frans Visser (cardioloog), René Tisscher (reumatoloog), René Robert (vrijwilliger burgerinitiatief), Johannes Peperkamp (neuroloog) en Frank Twisk (‘het alternatief’).

2013

Landelijke ME informatiedag 2013

De Landelijke ME informatiedag 2013 vond plaats op woensdag 8 mei in restaurant De Molenplas te Haarlem.

Met deelname van Prof. Hemmo Drexhage (immunoloog), Frans Visser (cardioloog), Theo Wijlhuizen (internist), Johannes Peperkamp (neuroloog) en René Tisscher (reumatoloog).

2012

Wereld ME dag 2012

In 2012 werd in plaats van de informatiedag op Wereld ME Dag 12 mei in het Claus Event Center te Hoofddorp een evenement georganiseerd door Sonja Silva met muziek van Pyke Pos.

2011

Landelijke ME informatiedag 2011

De Landelijke ME informatiedag 2011 was op 12 mei in Antropia te Driebergen.

Met lezingen door Prof. Hemmo Drexhage (immunoloog), Guido den Broeder (patiëntenvereniging) en Lia Metz (MEdivera).

2010

Landelijke ME informatiedag 2010

De Landelijke ME informatiedag 2010 werd gehouden op 8 september bij AGIS in Amersfoort.

Sprekers waren René Tisscher (reumatoloog), Emar Vogelaar (ELN), Guido den Broeder (patiëntenvereniging) en Jacky Nieuwboer (Commissie Gelijke Behandeling).

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws over ME?

me vereniging lidmaatschap
me-vereniging-dutchbraincouncil-fokus
me vereniging enquête
me vereniging giften

Winkel binnenkort open