Landelijke ME informatiedag 2015

 In

Landelijke ME informatiedag 2015

Aankondiging

De Landelijke ME informatiedag 2015 vindt plaats op dinsdag 12 mei te Breda. Een van de sprekers is dr. Inna de Jong van het CVS/ME Medisch Centrum te Amsterdam. Uiteraard zal op deze dag aandacht worden besteed aan het advies van het Institute of Medicine.

Plaats

Apollo Hotel Breda, Stationsplein 14, 4811 BB Breda. De locatie is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Hulphonden zijn toegestaan, evenals eigen drinken en voedsel meenemen.

De zaal bevindt zich vlakbij Station Breda. Voor wie met eigen vervoer komt is er ruim voldoende parkeergelegenheid in de buurt. Op het eigen terrein van het hotel kunnen enkele parkeerplaatsen worden gereserveerd.

Tijd

Dinsdag 12 mei 2015

Open voor publiek: 12:30 – 17:00 uur

Sprekers

 • Johannes Peperkamp (neuroloog, Brasschaat)
 • Inna de Jong (arts, CVS/ME Medisch Centrum, Amsterdam)
 • Frank Twisk (Stichting ME-de-patiënten, Limmen)
 • Hans Clephas (natuurgeneeskundige, ’s Gravenmoer)

Organisatie

ME Vereniging Nederland

Kosten

€ 10,= inclusief koffie, thee en versnaperingen. Voor leden en donateurs van de ME Vereniging Nederland is de toegang gratis. De mogelijkheid bestaat om u ter plekke als lid of donateur aan te melden.

Het entreegeld bij voorkeur van tevoren overmaken naar:

IBAN: NL37 TRIO 0254 3940 94
ME Vereniging Nederland
Rotterdam

Aanmelden

In verband met de capaciteit van de zaal (ca. 60 stoelen) dient u zich van tevoren aan te melden via contact@mevereniging.nl .

Programma

10:00-12:00 Werkbespreking (geen publiek)

12:30-13:00 Ontvangst

13:00-17:00 Middagprogramma met diverse presentaties

Presentaties:

 • ME en de darmen
 • van klacht tot diagnose
 • ME, CVS en SEID: Een juiste diagnose is het halve werk
 • elektronische weergave van de geest

Deelnemers werkbespreking:

 • Guido den Broeder (ME Vereniging Nederland)
 • Inna de Jong (arts ME/cvs Medisch Centrum)
 • Johannes Peperkamp (neuroloog)
 • René Tisscher (reumatoloog / CAM-arts)
 • Frank Twisk (Stichting ME-de-patiënten)
 • Ruud Vermeulen (wetenschapper ME/cvs Medisch Centrum)

Informatiemarkt

Recent Posts

Leave a Comment